Toerend op vakantie

Geplaatst op

Hou je ervan om je vakantie midden in de natuur te besteden? Dan is een camping misschien wel perfect voor jou! Je hebt veel verschillende campinglocaties en kunt dus kiezen uit veel verschillende natuurgebieden. Locaties in de Ardennen, Duitsland of het zuiden van Frankrijk kunnen onwijs mooie natuurgebieden hebben waar je geweldig kunt wandelen en mooie gebieden kunt ontdekken. Maar vergeet ook zeker ons eigen kikkerlandje niet. Ook Nederland staat namelijk erg bekend om zijn natuurgebieden en panorama locaties. Om deze mooie gebieden te ontdekken en een beetje uit het toerisme te blijven is kamperen een ideale manier om fijn van je vakantie te genieten. Uiteraard heb je hiervoor wel een caravan of camper nodig. In deze blog bespreken we dan ook graag een aantal voor- en nadelen over caravans en campers om je zo te helpen bij een gemakkelijke keuze die het beste bij jou en je situatie past.

Voordelen Camper

Een Camper staat bekend om zijn mobiliteit en flexibiliteit en uiteraard om zijn gemakken. In een camper vind je dan ook alles wat je nog hebt om aan je behoefte te kunnen voldoen. Zo heb je een bed, toilet, opbergruimtes, zitplekken en een keuken allemaal binnen handbereik. Het verschil tussen een camper en caravan is dan ook dat je met een camper minder uitbouw hebt, waardoor je altijd sneller van de ene naar de andere plek kunt verplaatsen. Een camper is dus een fijn model als je ervan houdt om meerdere locaties te bezoeken. Enige nadeel is wel dat je de uitbouw niet zo uitgebreid hebt als bij een caravan. En dat je de camper steeds moet inladen op het moment dat je even een boodschap moet doen of ergens heen wilt gaan. Tip: zorg altijd voor extra eten en een duidelijk lijstje, zodat je het kan voorkomen om toch nog boodschappen te moeten doen.

Voordelen Caravan

Een caravan biedt weer hele andere mogelijkheden. Een caravan kan soms wat kleiner zijn dan een camper, afhankelijk van het formaat en budget dat je tot je beschikking hebt. Maar doordat je caravan blijft staan en dus niet snel zal verplaatsen kun je gemakkelijk de ruimte uitbreiden door middel van een voortent. Je kunt dus meer ruimte creëren met een caravan en gemakkelijk de auto gebruiken voor uitjes en boodschappen, zonder de caravan te moeten meenemen. Nadeel is weer het op en afbouwen van de caravan weer meer tijd  kost wat het dus alleen geschikt maakt voor meerdere dagen op dezelfde locatie.

Weet jij al waar je voorkeur naar uitgaat? Schakel een caravanmakelaar om je te helpen bij het kiezen voor de perfecte caravan of camper die bij jou past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees allerlei leuke teksten vol tips waar je enthousiast van wordt.

Contactgegevens

Via info @ adriacaravanclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden