Tips bij het verkopen van schadeautos

Geplaatst op

Schade na een groot ongeluk, veel defecte, hoge reparatiekosten na een APK keuring: genoeg situaties waarin je je kapotte auto het liefst wilt verkopen. Vooral wanneer de auto afgekeurd is na de APK keuring, is het handig om de auto zo snel mogelijk te verkopen. Een auto met schade verkopen is lastig en veel mensen hebben hier moeite mee. Bij de verkoop van schadeautos moet je met verschillende factoren rekening houden. Waar moet je op letten? In dit artikel geven we handige tips, zodat je er alles over te weten komt.

Bereken de schade van het voertuig

Je kunt schadeautos pas verkopen als je weet wat de restwaarde ervan is. Je kunt dit berekenen door de dagwaarde van je schadeauto te verminderen met de reparatiekosten. De dagwaarde van de auto, bereken je eenvoudig op het internet. Op basis van het kenteken, merk, type auto, bouwjaar en het aantal gereden kilometers kan een inschatting worden gemaakt van de dagwaarde. Het berekenen van de schade kan op verschillende manieren, zoals bij een garage. Er zijn een hoop autoschadeherstelbedrijven en auto-inkopers die staan te springen om de hoogte van de schadekosten te berekenen. Sommige partijen willen dit zelfs gratis voor jou doen en hier kun je ook jouw voertuig verkopen. 

Je kunt ervoor kiezen om de schade eerst te laten repareren voor de verkoop, maar dit is niet altijd financieel voordelig. In veel gevallen is het verstandiger om de schade auto met schade te verkopen. Schadeautos hebben vaak veel schade en het kost te veel geld om dit te laten maken.

Online schadeautos verkopen

Online schadeautos verkopen is erg eenvoudig en hier zitten voordelen aan verbonden. Hier zijn speciale websites voor, ook wel de zogenaamde auto-inkopers. Op de website van een auto-inkoper kun je meer informatie vinden. Via de online kentekencheck van een auto-inkoper bereken je binnen een paar seconden de dagwaarde van het voertuig. Je hebt op deze manier als verkoper een goed idee van de waarde. Vraag een vrijblijvende offerte aan bij een auto-inkoper, zodat je meer informatie kunt krijgen over het bedrag dat je kunt krijgen voor het voertuig.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees allerlei leuke teksten vol tips waar je enthousiast van wordt.

Contactgegevens

Via info @ adriacaravanclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden