Maak er iets leuks van op de camping

Geplaatst op

 

Tenten huren doe je gemakkelijk online. We willen je maessententsupply.nl aanraden. Daar vind je tal van tenten voor meerdere doeleinden. Lees meer! 

Ga met de mensen van wie je houdt

Als je op zoek bent naar een privé, introspectieve ervaring, dan kun je zeker alleen gaan kamperen. Maar voor de meeste nieuwelingen is het leuk om eerst vrienden of familie mee te nemen. De mensen met wie je tijd wilt doorbrengen. Het maakt niet uit of ze nog nooit hebben gekampeerd, of ze oude rotten zijn of een mix van beide. Het punt is dat een van de geschenken van kamperen tijd samen is. Neem je leuke vrienden mee die elkaar nog nooit hebben ontmoet, maar waarvan je zeker weet dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Wees spontaan: ga dit weekend. Ga vanavond, als het mooi weer is. De dag breidt zich uit als je kampeert, lange avonden vol plezier. 

Zoek een interessante camping

Er zijn genoeg campings die in feite semi-private lapjes grond aan de rand van een stad zijn – of zelfs lapjes gras naast rijen zonovergoten campers – en hoewel die campings prima zijn als je alleen een plek nodig hebt om je tent voor de nacht op te zetten, zijn ze niet per se altijd leuk. Wat je wilt, voor maximaal plezier, is een camping die ofwel een bestemming op zich is of onmiddellijk aan een bestemming grenst. Dat betekent paden, meren, rivieren, warmwaterbronnen, stranden – plaatsen waar iets te beleven valt. Details om te overwegen: wandelingen en natuurprogramma’s, beschikbaarheid van drinkwater en of honden zijn toegestaan. Bij sommige campings geldt: wie het eerst komt, die eerst maalt, terwijl je bij andere campings je plaats van tevoren kunt reserveren; misschien kun je kiezen of je dichtbij (of verder van) andere kampeerders en het toilet zit.

Leg je telefoon weg

Dit is misschien de moeilijkste aanpassing, maar wel een van de belangrijkste. Als je je telefoon voor het weekend in een kluis wilt opbergen, is dat fantastisch en daar zijn we helemaal voor. Probeer op zijn minst van tevoren vast te stellen hoe je je telefoon wel en niet zult gebruiken. Foto’s maken en belangrijke informatie sms’en is één ding; uren doorbrengen op sociale media is iets anders. Hier zijn geen harde regels voor; als je slapeloosheid hebt en gedachteloos scrollen je helpt om ’s nachts in slaap te vallen, moet je je daar niet over opwinden. Maar als algemene richtlijn geldt: hoe meer je in staat bent om afstand te nemen van het digitale leven, hoe bevredigender je ervaring zal zijn.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees allerlei leuke teksten vol tips waar je enthousiast van wordt.

Contactgegevens

Via info @ adriacaravanclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden