ERP-software voor reisbureaus

Geplaatst op

Reisbureaus krijgen dagelijks te maken met veel aanvragen en verzoeken om men te helpen met het vinden van de vakantie van hun dromen. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat reisadviseurs snel en klantgericht te hulp schieten: anders loopt men het risico dat de klant het simpelweg bij een andere aanbieder gaat vragen.

Om alle dagelijkse processen zo efficiënt en effectief mogelijk te kunnen beheren, vertrouwen veel reisbureaus op geschikte, branchespecifieke ERP-software. Maar, wat is dat eigenlijk precies?

ERP: een definitie

ERP, voluit ook wel bekend als Enterprise Resource Planning, is verantwoordelijk voor het softwarematig in kaart brengen van bedrijfsprocessen. Niet alleen dat, het verbindt de bedrijfsbrede processen tevens met elkaar en is zelfs in staat om bepaalde handelingen en acties te automatiseren. Zo brengt het belangrijke gegevens en informatie samen in een centrale database, waardoor iedere gebruiker te allen tijde toegang heeft tot de meest recente en relevante informatie.

ERP-software voor de toeristische sector

In de afgelopen jaren is de markt voor bedrijfssoftware enorm gegroeid. Niet alleen in omvang, maar ook in diversiteit. Aanbieders van ERP-software zijn tegenwoordig heel goed in staat om een systeem af te stemmen op de behoeften en wensen van een specifieke klant.

Dit houdt in dat ook reisbureaus en de toeristische sector in het algemeen de systemen voor het uitkiezen hebben. Het is hoe dan ook aan te raden om op zoek te gaan naar een branchespecifiek systeem. Leveranciers van dergelijke software weten immers als geen ander waaraan uw sector behoefte heeft, en met welke zaken u op dagelijkse basis te maken krijgt. Zo weet u zeker dat u aan de slag kan gaan met een systeem dat optimaal bij u past, en kan u hier veel meer van profiteren dan wanneer u kiest voor een generiek ERP-systeem.

Een Document Management Systeem (DMS)

Laten we eens kijken naar een module van het ERP-systeem waaraan bedrijven in de toeristische branche behoefte kunnen hebben: het DMS, voluit ook wel bekend als Document Management Systeem. De centrale taak van het DMS is om alle documenten binnen het bedrijf, digitaal te beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rekeningen, visuele uitingen, contracten en herinneringen.

Het voordeel van een DMS-module is dat ieder document eenvoudig terug te vinden is. Ook kunnen collega’s van verschillende afdelingen hierdoor eenvoudig documenten met elkaar delen, bewerkingen voorstellen en de versiegeschiedenis van het document inzien. Dit bevordert de onderlinge communicatie en samenwerking en bespaart bovenal aanzienlijk veel tijd.

Bent u op zoek naar een softwareleverancier die u zou kunnen helpen met de implementatie van een ERP-systeem en een eventuele module voor Document Management? Klik dan hier, vul de vragenlijst in en kom in contact met leveranciers die u verder kunnen helpen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees allerlei leuke teksten vol tips waar je enthousiast van wordt.

Contactgegevens

Via info @ adriacaravanclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden